AINOA Joulu 2024 Sivusto Kuvat Desktop Joulu HERO V2 1280x620px.jpg

Jouluisia herkkuja AINOAn kahviloiden leipureilta

Joulun tuoksut ja maut ovat saapuneet kauppakeskus AINOAn kahviloihin. Testaa Cafe Tarinan täydellinen maustekakku tai Kaisan Cafén hurmaavat piparisuklaapalat. Helppoja ohjeita seuraamalla teet kahvilatason herkkuja myös kotikeittiössä.

Cafe Tarinan jouluinen maustekakku
Tämä mehevä maustekakku kätkee sisäänsä joulun taikaa: raikkaita karpaloita ja rapsakoita piparkakkumuruja. Voit leipoa kakun joko isoon kakkuvuokaan tai pieniin annosvuokiin.

Ainesosat
  • 200 g voita
  • 3 dl sokeria tai fariinisokeria
  • 3 munaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl kardemummaa
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,25 tl suolaa
  • 1,5 dl kuivattuja karpaloita
  • 1,5 dl piparimurua

Ohjeet
  1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Vatkaa munat yksitellen sekaan.
  3. Lisää ranskankerma nuolijalla sekoittaen.
  4. Lisää kuivat aineet, karpalot ja piparimuru. Sekoita tasaiseksi.
  5. Voitele ja korppujauhota vuoka tai pienet vuoat.
  6. Paista 170 asteessa noin 45 min (iso kakku) tai 20 min (pienet kakut). Tarkista kypsyys tikulla.
  7. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
Kuorrute
  • 2 dl tomusokeria
  • 1–2 rkl vettä tai valkuaista
Sekoita ainekset ja levitä kuorrute kakun päälle. Koristele jouluisesti.

Kaisan Cafén jouluiset piparisuklaapalat
Nämä mehevät suklaapalat saavat jouluisen twistin piparimausteisesta kuorrutteestaan. Helppo ohje sopii myös esimerkiksi yhdessä lasten kanssa leivottavaksi.

Ainesosat

  • 200 g margariinia
  • 4 kananmunaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 3,75 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,75 dl kaakaojauhetta
  • 1,25 dl vispikermaa


Ohjeet

  1. Vatkaa sulatettu margariini, kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
  3. Lisää joukkoon vispikerma ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  5. Paista 180 asteessa noin 20 min, tarkista kypsyys tikulla.
  6. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.
  7. Kostuta pohja mehulla tai maidolla tasaisesti.


Piparikuorrute

  • 3 dl tomusokeria
  • 2 tl piparimaustetta
  • kermaa
  • pipareita koristeeksi


Ohjeet

  1. Sekoita tomusokeri, piparimauste ja kerma tasaiseksi.
  2. Lisää kermaa varovasti, kunnes saat sopivan paksuisen seoksen.
  3. Levitä kuorrute tasaisesti, koristele piparkakuilla ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Tilaa uutiskirje ja voita 250 € onnellisiin ostoshetkiin
Uutiskirje tipahtaa sähköpostiisi suunnilleen kerran kuussa.
Täältä voit lukea sekä tietosuojasta että arvonnan säännöistä.

Tietosuojaseloste

Tietoa evästeistä